Inleiding

We weten het inmiddels allemaal: informatiebeveiliging (IB) is een belangrijk onderwerp geworden. Je moet ervoor zorgen dat je gevoelige informatie veilig is en niet in handen komt van kwaadwillenden. En niet alleen de security officer moet daar mee bezig zijn. Bijna iedereen binnen een bedrijf heeft te maken met IB onderwerpen. Medewerkers kunnen bij informatie van klanten, beheren zelf de updates op hun computer en kunnen toegang verlenen tot het kantoor. Als je dus zeker wil zijn dat je gevoelige informatie veilig is, moet je ervoor zorgen dat het hele bedrijf betrokken is.

Een goed middel daarvoor is een informatiebeveiligingstraining. Hieronder leggen we uit waarom informatiebeveiliging met LMS (een learning management system) bij kan dragen aan de awareness binnen je organisatie.

De voordelen van informatiebeveiliging met LMS software

Flexibiliteit en schaalbaarheid

LMS software biedt de mogelijkheid om trainingen op afstand te geven, waardoor medewerkers op elk moment en vanaf elke locatie de training kunnen doen. Dit maakt het makkelijker om trainingen te plannen en uit te voeren, zelfs als medewerkers op verschillende locaties werken. Je hoeft dus niet te wachten tot er genoeg nieuwe medewerkers zijn om een training te vullen of tot er weer een nieuwe training beschikbaar komt. Iedereen is altijd op de hoogte van de juiste informatieveiligheidsvoorschriften.

Trainingsprogramma dat is afgestemd op de behoeften van uw medewerkers

Omdat je de training zelf samenstelt, bevat de training alleen onderdelen die voor jullie van toepassing zijn. Je kunt zelfs per rol of functie verschillende trainingen maken, zodat iedereen heel specifiek op de hoogte is van diens verantwoordelijkheid op het gebied van informatiebeveiliging.

Bewijslast en controle

Met informatiebeveiliging met LMS software biedt je niet alleen de kennis aan, maar kan je die nieuwe kennis ook toetsen. Zo weet je dus altijd of iedereen de informatie goed heeft begrepen. Extra belangrijk ook, als het bijvoorbeeld een vereiste is voor een bepaalde functie of rol.

Mogelijkheid tot het bijhouden van voortgang en prestaties

LMS software biedt de mogelijkheid om de voortgang en prestaties van medewerkers bij te houden. Dit maakt het gemakkelijker om te zien welke medewerkers de training hebben voltooid en welke scores ze gehaald hebben. Zo zie je makkelijk op welke gebieden er extra training nodig is.

Conclusie

Op deze manier betrek je de hele organisatie bij het veilig houden van de gevoelige informatie binnen jullie bedrijf. Zo wordt informatiebeveiliging met LMS echt een onderdeel van de bedrijfscultuur. Je kunt hier nog meer lezen over informatiebeveiliging of onze LMS module.

Categories: Blog, Informatiebeveiliging /