Twee broers met een plan voor de toekomst

In 1999 zien Fred en Ron een gat in de markt.

Er bestaat namelijk nog geen gebruikersvriendelijke kwaliteitsmanagement software die bovendien vanaf ieder besturingssysteem via een webbrowser gebruikt kan worden. Er is dus plek voor twee broers met een goed idee!
In 1999 wordt er überhaupt nog weinig gebruik gemaakt van software en bij de meeste bedrijven staat de hele organisatie op papier. Is er een aanpassing nodig? Dan moet je naar een afdeling, in een kast, in een map, op papier iets aanpassen. Als het op meerdere plekken vastgelegd is, dan moeten al die afdelingen, kasten, mappen en papieren afgegaan worden. En aangezien je niet voor elke kleine aanpassing 25 handboeken na wil lopen, spaar je ze op en doe je dat maar één of twee keer per jaar. Je systeem is dus per definitie verouderd.
Dus dachten bedrijfskundige Fred en software developer Ron, laten we het leven makkelijker maken zodat niemand meer bezig hoeft te zijn met onzinnige dingen. En daar weten wij wel wat op!

En zo is het gekomen. De inception (een term in software development voor het ontstaan van een nieuw idee) van Inception. Fred en Ron zijn allebei eigenwijs. Ze hebben een duidelijke mening en vragen zich voortdurend af “Kan dat niet beter?”. Vandaar dat eigen baas zijn erg goed bij ze past. Al zijn ze dat natuurlijk wel samen. In het begin ging dat af en toe knetterend fout. Als je lijnrecht tegenover elkaar staat op het werk, neem je dat als broers ook mee naar de koffie bij je ouders. Ze hebben twee totaal verschillende karakters en opleidingen maar ook dezelfde genen en opvoeding. Dat vult elkaar ontzettend goed aan en meer dan 20 jaar later werken ze nog steeds graag samen. Alles gaat altijd in overleg.

Zoals je in de tijdlijn kan zien, is Inception een bedrijf met een steady groei. Ze zijn elke vestiging ontgroeit door een verdubbeling van hun collega’s, want zo noemen ze iedereen die bij Inception werkt. Deze keer is dat ook weer het plan. Van 20 naar 40 man. Ze hadden ook 80 kunnen zeggen, of 100 maar dat past niet bij de sfeer die de broers willen houden. Iedereen kent elkaar en we doen het allemaal samen. Als er een stap gemaakt kan worden, maken ze die, maar ze nemen geen onverantwoorde risico’s. Dat voelt niet goed tegenover de mensen die op ze rekenen. Zowel het team van Inception als de klanten die de software gebruiken.

Ron heeft nog nooit op de bankrekening gekeken. Dat is niet de drijfveer. Wat is er dan belangrijk als je thuiskomt na een dag werken? Dat een klant laat weten dat je iets voor ze betekend hebt. Ze bouwen met hun klanten echt een partnerschap op en die band geeft veel voldoening. En kom je dan een van die partners tegen op vakantie? Dan drink je natuurlijk even samen een biertje in de caravan.

De broers doen hier wat ze het liefste doen: werken aan een super mooi product dat het leven een stukje makkelijker maakt samen met een team vol fijne collega’s. Maar hoe blijf je de groeiambities van de afgelopen jaren volhouden? Na een uitgebreide oriëntatie hebben ze een partij gevonden waarmee ze met veel vertrouwen samenwerken. We slaan de handen in een met de BizzMine groep uit België ondersteund door Fortino Capital. Een volgende stap om ook de komende jaren te blijven ontwikkelen. Wordt vervolgd!

200+

Klanten

Die we jaar op jaar gelukkig maken met onze software

20+

Jaar ervaring

Dus we kennen kwaliteits management van binnen én van buiten

200.000+

Gebruikers

Die de kwaliteit van hun bedrijf vergroten dankzij onze software

Ontzettend enthousiast geworden over wie wij zijn?

Kijk dan even of er een leuke vacature voor je open staat!
Eerst nog even kijken wie er allemaal voor dit leuke bedrijf werken? Leer ons dan kennen op onze Team pagina!

Onze drijfveer? Een échte samenwerking aangaan

Viggo

We doen het samen

We vinden het essentieel dat we je leren lezen en schrijven met onze software. Dat betekent dat wij niet stoppen na de implementatie, want dan begint pas het echte werk. Samen kijken we continu hoe we jouw bedrijf kunnen blijven verbeteren.

Jij vraagt, wij draaien

Niet alleen processen moet je blijvend verbeteren, software ook. Daarom brengen we regelmatig een update uit waarin jouw wensen voorop staan. We hebben dan ook nauw contact om te polsen wat jij nou graag in het systeem zou willen zien.

Benieuwd naar wat we allemaal doen?