Hierboven zie je het mooie systeem van Dagelijks Leven. Ingrid ten Napel, Proces- en Informatiemanager en Martijn Smouter, Manager Marketing & Communicatie vertellen hoe ze aan de slag zijn gegaan met Inception.
Sharepoint schiet te kort
“Eerst werkten we met SharePoint”, vertelt Ingrid, “maar dat werkte niet als een echt documentmanagementsysteem. Uitgangspunt bij Dagelijks Leven is dat we voor een applicatie zo min mogelijk gebruik hoeven te maken van consultants”. Martijn vult aan: “Mensen konden documenten totaal niet vinden, dus toen we op zoek gingen naar iets nieuws wisten we dat de zoekfunctie en gebruiksvriendelijkheid echt goed moeten zijn. Je moet niet vergeten dat computergebruik onder zorgmedewerkers allemaal bijzaak is. Mensen willen goede zorg leveren en aandacht voor mensen hebben. Dus als de software ook nog eens ingewikkeld is, dan wordt dat alleen maar een ergernis. Als ze het systeem openen moet het gewoon in een oogopslag duidelijk zijn waar ze moeten klikken. We zijn echt super blij met het resultaat.”
Eén centrale plek
Software als ondersteuning dus. Zo makkelijk en intuïtief mogelijk. Eén centrale plek waar iedereen begint en alles kan vinden wat ze nodig hebben. Dat betekent volgens Martijn niet alleen een systeem waarin zowel gastvrouw als directeur makkelijk de juiste informatie naar voren krijgt, maar ook een gepersonaliseerd beginscherm. “Zo fijn dat we een integratie hebben kunnen maken met Liquit. Dat is van heel veel toegevoegde waarde. Via ‘Mijn Dagelijks Leven’ kunnen we alle apps openen die we binnen Dagelijks Leven gebruiken. Je eigen laatst gebruikte apps staan in beeld en je krijgt alleen nieuws te zien dat relevant is voor jou.”
“Inderdaad”, zegt Ingrid. “In de zorg wil je gewoon dat mensen zo min mogelijk applicaties hoeven te gebruiken en hier komt alles bij elkaar in een systeem. Het is niet alleen maar een handboek, of alleen maar een nieuwsplatform, je kan er ook nog alles rondom audits in kwijt en handige dashboards maken.” Al noemen ze dat bij Dagelijks leven geen audits maar ‘kwaliteitsverbeteringschecks’. “Audits klinkt zo ‘met je vingertje omhoog’. Dat is niet wat we uit willen stralen. Daarom gebruiken wij de termen: goed, bijna goed, aandacht nodig en werk aan de winkel. Zo hopen we meer een sfeer te creëren om samen te kijken naar wat er al goed gaat en waar we nog net iets aan kunnen verbeteren. Per locatie is een coach voor de managers en teams en die kan via de dashboards heel goed zien wat de scores zijn op die plek. Een vriendelijke manier om samen naar verbetering te kijken.”
Blijven verbeteren
Over de samenwerking met Inception zegt Martijn: “Dat gaat erg goed. Heel fijn is bijvoorbeeld dat we zelf de lay-out aan konden dragen, al hebben we nog veel meer ideeën die nu niet gerealiseerd zijn. Wie weet wat we daar in de toekomst nog mee kunnen!”