Het succes van een lange samenwerking? Dat zit hem volgens Yvonne Hermans, quality officer bij De Zorggroep, in verder gaan dan enkel leveren. “Er wordt ook echt op inhoud met ons meegedacht.”

“We gebruiken het MMS van Inception al sinds 2006”, vertelt Yvonne over het systeem, dat bij De Zorggroep een eigen naam heeft gekregen. “Bij de implementatie schreven we een prijsvraag uit binnen de hele organisatie. De keuze is toen gevallen op KOMPAZ.”

De Zorggroep blijft ontwikkelen

Binnen De Zorggroep maken zo’n 5500 collega’s gebruik van KOMPAZ. “Door de jaren heen zijn we een aantal keer gefuseerd met andere organisaties, die weer met andere systemen werkten. Maar het MMS heeft het elke keer weer gewonnen.” Ze hebben sterk ingezet op de documentbeheer en de module Klachten en Meldingen. “Dat werkt voortreffelijk. Een aantal jaar geleden hebben we ook gevraagd om een app, omdat er veel medewerkers op locatie werken. Die is ontwikkeld en dat brengt ons steeds verder.”

De Zorggroep is HKZ-gecertificeerd. “Dat is echt te danken aan Inception. Dankzij het systeem kunnen we de hele workflow van het begin tot het einde volgen.” De software helpt De Zorggroep ook steeds verder te professionaliseren. “We gaan binnenkort ook gebruikmaken van de auditmodule. Sinds september 2020 hebben we een afdeling Kwaliteit en Veiligheid en we willen meer samenhang en verbinding krijgen binnen de organisatie. Zelf ben ik bezig met een project Leren van Incidenten, waar ook de MIC-, MIM- en incidenten medewerkers, maar ook quickscans en prisma’s onder vallen. We gaan kijken of we dat ook in het MMS onder gaan brengen.” Ze krijgt er erg veel energie van. “Dan kunnen we al onze informatie bundelen, onderzoeken veel beter monitoren en ook resultaten opvolgen.”

Administratieve last wordt verminderd

Het systeem helpt haar bij haar dagelijkse uitdagingen. “Wanneer we onze quickscans en prisma’s onder gaan brengen en gaan werken met formulieren en triggers die vooraf worden ingevuld, kan ik de administratieve last van mijn collega’s verminderen. Ook de managementinformatie die je uit het systeem kunt halen is geweldig, dat is hele waardevolle stuurinformatie die ons ook weer verder helpt.”

Ook over de samenwerking met Inception is De Zorggroep zeer te spreken. “Het is heel laagdrempelig en er wordt ook echt inhoudelijk meegedacht. Fred heeft een training verzorgd over het inrichten van processen en ik vind het fijn dat er ook echt vooruit wordt gedacht. Dat is voor mij heel waardevol.” En dat geldt niet alleen voor haar. “Ik hoor vanuit de hele organisatie dat Inception een hele fijne leverancier is om mee samen te werken.”